czwartek, 13 marca 2014

Bitki wieprzowe z pieczarkami

Zbliża się pora obiadowa, czas kiedy wszystkie Tygryski stają się baardzo głodne. Szczególnie głodek na mięsko rośnie! :) Obiadowo lub kolacyjnie polecam coś pysznego:


Bitki wieprzowe z pieczarkami

 Składniki:
  • plastry schabu wieprzowego
  • cebula
  • podsmażone pieczarki
  • mąka
  • sól morska z ziołami
  • olej z winogron do smażenia


Przygotowanie:

Mięso rozbić na cieńsze plastry, przyprawić solą morską z ziołami - polecam wersję z młynkiem - jest wtedy świeża i aromatyczna. Przyprawione plastry mięsa obtoczyć w mące i podsmażyć z dwóch stron. 


Obsmażamy dokładnie z dwóch stron.



Do smażenia dodać pokrojoną z piórka cebulę i pieczarki. (Zawsze mam w zamrażarce przygotowane pieczarki i do tego dania, jak znalazł, można nawet wrzucić zamrożone :)
Podsmażone mięso i warzywa wrzucamy do większego naczynia i dusimy z niewielką ilością, aż wszystko będzie miękkie. 


Dusimy do miękkości :)

Takie mięsko może być podawane z ziemniakami, ryżem, kaszą i z każdą ulubioną surówką :) My najbardziej lubimy z buraczkami ćwikłowymi ;)


Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz