Bitki wieprzowe z pieczarkami
Składniki:- plastry schabu wieprzowego
- cebula
- podsmażone pieczarki
- mąka
- sól morska z ziołami
- olej z winogron do smażenia
Przygotowanie:
Mięso rozbić na cieńsze plastry, przyprawić solą morską z ziołami - polecam wersję z młynkiem - jest wtedy świeża i aromatyczna. Przyprawione plastry mięsa obtoczyć w mące i podsmażyć z dwóch stron.
Do smażenia dodać pokrojoną z piórka cebulę i pieczarki. (Zawsze mam w zamrażarce przygotowane pieczarki i do tego dania, jak znalazł, można nawet wrzucić zamrożone :)
Podsmażone mięso i warzywa wrzucamy do większego naczynia i dusimy z niewielką ilością, aż wszystko będzie miękkie.
Takie mięsko może być podawane z ziemniakami, ryżem, kaszą i z każdą ulubioną surówką :) My najbardziej lubimy z buraczkami ćwikłowymi ;)
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz