Podobno wszelkie formy kurczaka są banalne do zrobienia...
Podobno ;)
Ale udka z kurczaka w miodzie rzeczywiście są proste ;) O ile nie musicie biegać za tym kurczakiem i pozbawiać go wszystkich zbędnych elementów :)
Udka z kurczaka w miodzie
Składniki:
- 4 udka
- łyżeczka miodu
- łyżka keczupu
- przyprawa do kurczaka
- przyprawa do kurczaka po węgiersku
- papryka
- pieprz ziołowy
Przygotowanie:
Udka pozbawiamy skórki (tak żeby zostało nam samo mięsko :).
Miód i keczup mieszamy razem z przyprawami i nacieramy taką marynatą udka.
Wstawiamy całość do lodówki (im dłużej tym lepiej :)
Smażymy na oleju z pestek winogron na patelni z obu stron. Kiedy mięsko jest podsmażone, podlewamy wodą, przykrywamy i dusimy do miękkości.
Można podawać właściwie ze wszystkim - hit dla mnie - ryż z curry i buraczki ćwikłowe ze słoika ;)
Paluszki lizać!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz