poniedziałek, 7 kwietnia 2014

Udka z kurczaka w miodzie

Podobno wszelkie formy kurczaka są banalne do zrobienia...
Podobno ;)
Ale udka z kurczaka w miodzie rzeczywiście są proste ;) O ile nie musicie biegać za tym kurczakiem i pozbawiać go wszystkich zbędnych elementów :)


Udka z kurczaka w miodzie

 

Składniki:
  • 4 udka
  • łyżeczka miodu
  • łyżka keczupu 
  • przyprawa do kurczaka
  • przyprawa do kurczaka po węgiersku
  • papryka
  • pieprz ziołowy

Przygotowanie:

Udka pozbawiamy skórki (tak żeby zostało nam samo mięsko :).
Miód i keczup mieszamy razem z przyprawami i nacieramy taką marynatą udka.
Wstawiamy całość do lodówki (im dłużej tym lepiej :)
Smażymy na oleju z pestek winogron na patelni z obu stron. Kiedy mięsko jest podsmażone, podlewamy wodą, przykrywamy i dusimy do miękkości.


Można podawać właściwie ze wszystkim - hit dla mnie - ryż z curry i buraczki ćwikłowe ze słoika ;)


Paluszki lizać!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz