wtorek, 8 kwietnia 2014

Filet z kurczaka z kminkiem

Wracając do kurczaka, będzie jeszcze jeden przepis. Tym razem jeszcze łatwiejszy niż poprzednie udka.
Pierś z kurczaka, czyli ten rodzaj mięsa, które przygotowuje się w tempie ekspresowym ;)


Filet z kurczaka z kminkiem


Składniki:
  • pierś z kurczaka (pojedyncza, podwójna - zależy dla ilu osób)
  • żółtko
  • suszona cebula
  • kminek mielony
  • przyprawa do kurczaka
  • sól ziołowa
  • olej z pestek winogron do smażenia
Przygotowanie:

Filet pokroić w plastry i lekko rozbić. Z obu stron oprószyć solą - najlepiej taką z młynka ;) i z jednej strony dodatkowo posypać suszoną cebulką, a z drugiej przyprawą do kurczaka i mielonym kminkiem.




Smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron. Kiedy będzie już podsmażone należy posmarować z obu stron surowym żółtkiem i obsmażyć ;) 


Idealne jako danie obiadowe lub ciepła kolacja.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz