Wracając do kurczaka, będzie jeszcze jeden przepis. Tym razem jeszcze łatwiejszy niż poprzednie udka.
Pierś z kurczaka, czyli ten rodzaj mięsa, które przygotowuje się w tempie ekspresowym ;)
Filet z kurczaka z kminkiem
Składniki:
- pierś z kurczaka (pojedyncza, podwójna - zależy dla ilu osób)
- żółtko
- suszona cebula
- kminek mielony
- przyprawa do kurczaka
- sól ziołowa
- olej z pestek winogron do smażenia
Filet pokroić w plastry i lekko rozbić. Z obu stron oprószyć solą - najlepiej taką z młynka ;) i z jednej strony dodatkowo posypać suszoną cebulką, a z drugiej przyprawą do kurczaka i mielonym kminkiem.
Smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron. Kiedy będzie już podsmażone należy posmarować z obu stron surowym żółtkiem i obsmażyć ;)
Idealne jako danie obiadowe lub ciepła kolacja.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz