środa, 16 kwietnia 2014

Orzechowe kuleczki

Ciastko i ciasteczka wersja świąteczna ciąg dalszy:)
Bo dobrych ciastek nigdy za wiele w domu i w brzuszku;)


 

Orzechowe kuleczki

 

Składniki:
  • 30 dag mąki
  • 20 dag margaryny
  • 15 dag zmielonych orzechów
  • 2 żółtka
  • 12 dag cukru pudru

Przygotowanie:

Mąką i cukier puder przesiać na stolnicę. Wysiekać margarynę z mąką i cukrem. Dodać żółtka i orzechy - całość wyrobić ręcznie, owinąć w folię i wstawić przynajmniej na godzinę do lodówki. 
Można formować małe kuleczki z ciasta i układać na natłuszczonej formie. 
Piec w 180 stopniach na złoty kolor - i gorące posypywać cukrem pudrem.





Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz