Poświateczna inspiracja na faszerowane jajka ;)
Wiosenne jajka
Składniki:
- jajka
- szynka drobiowa
- majonez
- szczypiorek
- sól
- pieprz
- rzodkiewka
- kiełki rzodkiewki
Przygotowanie:
Jajka ugotować na twardo, przestudzić, obrać ;)
Przeciąć na pół i żółtka bardzo drobno pokroić i przełożyć do osobnej miseczki.
Do żółtek dodać majonez (ilość zależy od ilości jajek ;), drobno posiekaną szynkę i szczypiorek oraz przyprawy:)
Wypełnić miejsca po żółtkach powstałą masą - można nakładać je łyżeczką lub rękawem.
Gotowe jajka układamy na plasterku szynki, ozdabiamy rzodkiewką i kiełkami, a całość przewiązujemy szczypiorkiem ;)
A to co zostanie nadaje się idealnie jako pasta na kanapkę ;)
Pyszne!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz