czwartek, 24 kwietnia 2014

Wiosenne jajka

Jajka są dobre pod każdą postacią, w szczególności te pochodzące od szczęśliwych kur ;D 
Poświateczna inspiracja na faszerowane jajka ;)


Wiosenne jajka

Składniki:
  • jajka
  • szynka drobiowa
  • majonez
  • szczypiorek
  • sól 
  • pieprz
  • rzodkiewka
  • kiełki rzodkiewki

Przygotowanie:

Jajka ugotować na twardo, przestudzić, obrać ;)
Przeciąć na pół i żółtka bardzo drobno pokroić i przełożyć do osobnej miseczki.
Do żółtek dodać majonez (ilość zależy od ilości jajek ;), drobno posiekaną szynkę i szczypiorek oraz przyprawy:)
Wypełnić miejsca po żółtkach powstałą masą - można nakładać je łyżeczką lub rękawem.
Gotowe jajka układamy na plasterku szynki, ozdabiamy rzodkiewką i kiełkami, a całość przewiązujemy szczypiorkiem ;)
A to co zostanie nadaje się idealnie jako pasta na kanapkę ;)




Pyszne!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz