czwartek, 20 marca 2014

Sałatka z tuńczykiem

Dodatki do kolacji lub dobrego śniadanka w postaci sałatek wszelkiego rodzaju sprawiają, że zwykły domowy posiłek może być przepyszny :)
Problem zazwyczaj stanowi osoba krojczego, czyli tego, który umie posługiwać się ostrym narzędziem, żeby sobie krzywdy nie zrobić :) i tego, który ochoczo wszystko do sałatki pokroi...
Każdy już ma wybranego takiego krojczego :) 
A w ostateczności zawsze można to robić samemu :)

Sałatka z tuńczykiem

Składniki:  
  • puszka tuńczyka w oleju
  • puszka kukurydzy
  • woreczek ryżu
  • 4 jajka
  • jogurt naturalny
  • majonez
  • sól
  • pieprz czarny 
Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę.
Ryż gotujemy (wg instrukcji na opakowaniu :), studzimy.
Tuńczyka wypuszczamy z puszki i dajemy mu czas, żeby odciekł z oleju na sitku.
Wszystkie składniki wsypujemy do dużej miski i mieszamy z odrobiną jogurtu i majonezu - zależy jak lubimy - można dać ich mniej lub więcej :) Doprawiamy do smaku.



Najlepsza do wędliny i domowego chleba.  
Smacznego! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz