czwartek, 15 stycznia 2015

Tarta z warzywami

Doskonały pomysł dla tych, którzy lubią ciasto francuskie i warzywa.
Idealna na obiad lub ciepłą kolację. 
Bardzo lubię warzywa na patelnię, a w towarzystwie mozzarelli - pycha.
Ważne, by przygotować je wcześniej, bo ciasto francuskie nie lubi ciepłego nadzienia ;)

Tarta z warzywami





Składniki:


  • opakowanie ciasta francuskiego
  • opakowanie mrożonych warzyw na patelnię
  • pieczarki
  • ser mozzarella
  • 15 dag szynki konserwowej
  • zioła prowansalskie
  • keczup
  • majonez

Przygotowanie:

Warzywa przygotowujemy wg instrukcji na opakowaniu :) Ja je podsmażam na oleju z pestek winogron. Studzimy je, ponieważ ciepłe warzywa dane na ciasto zniszczą je.
Pieczarki kroimy w plasterki, ser również kroimy w plasterki. 
Ciasto francuskie układamy w formie pokrytej papierem.
Ciasto smarujemy keczupem. Wykładamy na nie warzywa, pokrojoną w kostkę szynkę i pieczarki.
Na całości układamy pokrojoną mozzarellę i majonez oraz posypuje ziołami prowansalskimi. 
Zapiekamy 25 minut w 200 stopniach. 




1 komentarz: