Idealna na obiad lub ciepłą kolację.
Bardzo lubię warzywa na patelnię, a w towarzystwie mozzarelli - pycha.
Ważne, by przygotować je wcześniej, bo ciasto francuskie nie lubi ciepłego nadzienia ;)
Tarta z warzywami
Składniki:
- opakowanie ciasta francuskiego
- opakowanie mrożonych warzyw na patelnię
- pieczarki
- ser mozzarella
- 15 dag szynki konserwowej
- zioła prowansalskie
- keczup
- majonez
Przygotowanie:
Warzywa przygotowujemy wg instrukcji na opakowaniu :) Ja je podsmażam na oleju z pestek winogron. Studzimy je, ponieważ ciepłe warzywa dane na ciasto zniszczą je.
Pieczarki kroimy w plasterki, ser również kroimy w plasterki.
Ciasto francuskie układamy w formie pokrytej papierem.
Ciasto smarujemy keczupem. Wykładamy na nie warzywa, pokrojoną w kostkę szynkę i pieczarki.
Na całości układamy pokrojoną mozzarellę i majonez oraz posypuje ziołami prowansalskimi.
Zapiekamy 25 minut w 200 stopniach.
lubie takie proste smaki i dania :)
OdpowiedzUsuń