W długie, zimowe wieczory trzeba zjeść coś pożywnego, smacznego! bardzo;) i gorącego.
Polecam wszystkim miłośnikom brokułów i ciasta francuskiego, no i tym, którzy lubią różne rodzaje serów;)
Tę tartę przygotowuje się w kilka chwil i jest pyszna!
A do tego mam piękną,nową formę na tartę - taką z ruchomym dnem;) I teraz moje tarty mogą być przepiękne;)
Tarta serowa z brokułem
Składniki:
- opakowanie ciasta francuskiego
- ser Ricotta (biały)
- ser feta
- 4 łyżki startego sera żółtego
- 4 jajka
- 2 łyżki śmietany
- sól
- pieprz
- szynka lub kiełbasa
- brokuł
Przygotowanie:
Brokuła myjemy, gotujemy w lekko osolonej wodzie i studzimy.
Ser Ricotta, jajka, śmietanę, ser żółty, pieprz i sól miksujemy na gładką masę.
Ciasto francuskie układamy w natłuszczonej formie na tartę.
Masę serową wylewamy na ciasto, układamy w niej ugotowany brokuł, szynkę, kostki fety.
Całość pieczemy w 190 stopniach około 25 minut.
Wygląda pysznie. Bardzo lubię takie połączenia.
OdpowiedzUsuńI pysznie smakuje. Nawet w wersji na zimno jest bardzo dobra ;)
OdpowiedzUsuń