poniedziałek, 5 stycznia 2015

Kurczak w panierce z krakersów


Małe przekąski są idealne na jeden gryz. Taką przekąskę polecam na karnawałowe imprezy ;) My eksperymentowaliśmy w doborowym towarzystwie;)
Szybkie, ale przede wszystkim dietetyczne -nie smażone, a jednak pyszne ;)



Kurczak w panierce z krakersów

 



Składniki:

  • podwójna pierś z kurczaka
  • opakowanie krakersów
  • duży jogurt naturalny
  • sól
  • pieprz
  • słodka papryka
  • przyprawa do kurczaka

Przygotowanie:

Do dużej miseczki wlewamy jogurt naturalny i dosypujemy przyprawy: sól, pieprz, słodką paprykę i przyprawę do kurczaka. 
Mięsko kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy je do jogurtowej marynaty.
Wstawiamy całość do lodówki minimum na godzinkę ;)
Krakersy kruszymy i maczamy w nich kurczaka z zalewy.
Kawałki kurczaka układamy na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 25 minut w 200 stopniach.







1 komentarz:

  1. Ja krakersy zastępuję płatkami kukurydzianymi, jeszcze zdrowiej, polecam. ))

    OdpowiedzUsuń