środa, 9 lipca 2014

Złote krążki z cukinii

Sezon na cukinię uważam za rozpoczęty!
Pierwszy z przepisów, z wykorzystaniem cukinii ;) 
Dzisiaj najprostsza, smażona cukinia :)


Złote krążki z cukinii


Składniki:
  • 2 małe cukinie
  • jajko
  • 4 łyżki mleka
  • sól
  • pieprz
  • bułka tarta
  •  olej z pestek winogron (do smażenia)


Przygotowanie:

Cukinię myjemy, ale jej nie obieramy :) Kroimy w plasterki. 
Jajko roztrzepujemy z przyprawami i mlekiem.
Krążki cukinii maczamy w roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej. Smażymy je na patelni, na oleju z pestek winogron.
Podajemy z ogórkiem, pomidorem i cebulką, albo w wersji szybko do buzi na raz :)



1 komentarz:

  1. Taka cukinia dobra jest też na zimno na kanapce :-)

    OdpowiedzUsuń