Ale potem jaki efekt... ciasto znika bardzo szybko, szczególnie jeśli podsuniemy je miłośnikom princessy kokosowej ;D
Princessa
Składniki na biszkopt:
- 6 jajek
- 24 dag cukru
- 18 dag mąki
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- pół szklanki oleju
Przygotowanie:
Z białek ubić pianę. Dodawać stopniowo cukier i żółtka oraz pozostałe składniki - ciągle ucierając.
Do masy dodać mąkę i wymieszać łyżką.
Upiec biszkopt ;)
Składniki:
- 1 kg jabłek
- 1/2 szklanki cukru
- 2 zielone galaretki
- 1/2 l śmietany 30 %
- 3 łyżki cukru
- 3 princessy kokosowe
- 1/2 białej czekolady
Przygotowanie:
Upieczony biszkopt przekroić na pół ;)
Jabłka obrać i pokroić w drobną kostkę ;) A to wymaga troszkę czasu ;)
1/2 szklanki cukru rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody i zalać nią pokrojone jabłka.
Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody. Wlać ją do jabłek. I czekać aż zacznie tężeć...
Gdy masa jabłkowa zacznie tężeć, przełożyć nią biszkopt.
Śmietanę ubić z 3 łyżkami cukru, a następnie dodać rozpuszczoną białą czekoladę ( w kąpieli wodnej).
Do ubitej śmietany dodajemy starte princessy i mieszamy łyżką.
Całość wykładamy na ciasto i dekorujemy startą ciemną czekoladą;)
Pychota!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz