niedziela, 20 lipca 2014

Leczo z cukinii

Pora na kolejne wariacje na temat cukinii, której w tym roku w ogródku mam wysyp...;)

Szybki, bardzo prosty w wykonaniu i smaczny obiad z cukinii...



Leczo z cukinii




Składniki:
  • cukinia
  • cebula
  • papryka
  • pomidor
  • kiełbaska śląska (najlepsza, może być też inne dostępne mięsko)
  • łyżka masła
  • sól, pieprz
  • słodka papryka
  • majeranek 
  • świeża natka pietruszki

Przygotowanie:


Cukinię obieramy i wydrążamy środek (wyrzucamy), a resztę kroimy w drobną kostkę. 
Cebulę, paprykę i pomidora (bez skórki) kroimy. Wszystko to razem wrzucamy do jednego garnka, dodajemy łyżkę masła i dusimy na małym ogniu.
Kiedy wszystkie warzywa są miękkie, dodajemy pokrojoną kiełbaskę i razem dusimy kilka minut.
Doprawiamy solą, pieprzem, słodką papryką i majerankiem. Całość posypać posiekaną natką pietruszki.

Najlepsze ze świeżym pieczywem;)

1 komentarz:

  1. spróbuje zrobić w tym tygodniu, ciekawe czy wyjdzie i mi posmakuje

    OdpowiedzUsuń