A ja dziś polecam nową wersję fasolki szparagowej :)
Fasolka szparagowa na ciepło
Składniki:
- 2 szklanki pokrojonej fasolki szparagowej
- 2 laski kiełbasy śląskiej
- łyżka mąki
- pół łyżki masła
- łyżka przecieru pomidorowego
- majeranek
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Umytą fasolkę szparagową kroimy na małe kawałeczki i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.
Kiełbaską kroimy na drobne paski.
W rondelku rozpuszczamy masło, a następnie dodajemy mąkę i mieszamy. Po połączeniu się masła i mąki wlewamy pół szklanki zimnej! wody i mieszamy. Dodajemy przecier pomidorowy i całość trzeba zagotować. Do tak przygotowanego sosu wsypujemy fasolkę i kiełbaskę.
Doprawiamy do smaku: majerankiem, solą i pieprzem i gotujemy :)
Pyszna ze świeżym pieczywem ;) Mniam!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz