piątek, 11 lipca 2014

Fasolka szparagowa na ciepło

Klasycznie większość z nas je fasolkę szparagową ugotowaną i polaną bułką tartą podsmażaną na masełku..
A ja dziś polecam nową wersję fasolki szparagowej :)

Fasolka szparagowa na ciepło


Składniki:
  • 2 szklanki pokrojonej fasolki szparagowej
  • 2 laski kiełbasy śląskiej
  • łyżka mąki
  • pół łyżki masła
  • łyżka przecieru pomidorowego
  • majeranek
  • sól 
  • pieprz

Przygotowanie:

Umytą fasolkę szparagową kroimy na małe kawałeczki i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.
Kiełbaską kroimy na drobne paski.

W rondelku rozpuszczamy masło, a następnie dodajemy mąkę i mieszamy. Po połączeniu się masła i mąki wlewamy pół szklanki zimnej! wody i mieszamy. Dodajemy przecier pomidorowy i całość trzeba zagotować. Do tak przygotowanego sosu wsypujemy fasolkę i kiełbaskę. 
Doprawiamy do smaku: majerankiem, solą i pieprzem i gotujemy :)





Pyszna ze świeżym pieczywem ;) Mniam! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz