Szybkie w wykonaniu i ciekawe w smaku, doskonale pasują do zimnego kefiru, szczególnie w taki upał jak na zewnątrz ;)
Zapiekane ziemniaki
Składniki:
- ziemniaki
- troszkę oleju
- łyżka przyprawy do ziemniaków
- granulowany czosnek
- suszona cebula
- oregano
- zioła prowansalskie
- papryka mielona słodka
- papryka mielona chili
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Ziemniaki obieramy, kroimy w słupki i podgotowujemy przez kilka minut. Studzimy.
Naczynie żaroodporne natłuszczamy olejem i układamy podgotowane ziemniaki. Skrapiamy olejem, posypujemy przyprawami - ich ilość uzależniona jest od smaku i gustu ;) Może to być bardzo ostre danie ;)
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika - 180 stopni i pieczemy około 30 minut.
Idealne do kefiru albo w wersji solo - zależy na co mamy smak ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz