Jednak dla fanów ogórków, szczególnie tych w wersji kiszonej polecam ogórki małosolne;)
Nie trzeba czekać do zimy, by zjeść takie pyszności;) Wystarczy poczekać 3-4 dni i gotowe!
I nie słuchajcie tych, którzy się z nas śmieją, że jemy zepsute ogórki ;)
Ogórki małosolne
Składniki:
- ogórki
- cebula
- czosnek
- koper
Przygotowanie:
Do czystego słoika wkładamy ogórki, najlepiej takie malutkie! Wtedy są najsmaczniejsze ;)
Koper, dwa ząbki czosnku i przekrojoną na pół cebulę umieszczamy w słoiku i zalewamy zalewą.
Zalewa: na litr letniej! wody łyżka soli. Słoik szczelnie zamykamy i uzbrajamy się w cierpliwość;)
Po 3-4 dniach są dobre do jedzenia;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz