czwartek, 7 sierpnia 2014

Ogórki małosolne

Sezon ogórkowy prawie zakończony...
Jednak dla fanów ogórków, szczególnie tych w wersji kiszonej polecam ogórki małosolne;)
Nie trzeba czekać do zimy, by zjeść takie pyszności;) Wystarczy poczekać 3-4 dni i gotowe!
I  nie słuchajcie tych, którzy się z nas śmieją, że jemy zepsute ogórki ;)

Ogórki małosolne





Składniki:
  • ogórki
  • cebula
  • czosnek
  • koper

Przygotowanie:

Do czystego słoika wkładamy ogórki, najlepiej takie malutkie! Wtedy są najsmaczniejsze ;)
Koper, dwa ząbki czosnku i przekrojoną na pół cebulę umieszczamy w słoiku i zalewamy zalewą.
Zalewa: na litr letniej! wody łyżka soli. Słoik szczelnie zamykamy i uzbrajamy się w cierpliwość;)

Po 3-4  dniach są dobre do jedzenia;) 







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz