Z okazji wiadomej;)
Wyrób banalnie prosty, a smak pyszny...
Kokosowe serce
Składniki:
- 115 g wiórek kokosowych
- 190 g mąki pszennej
- 200 g cukru
- 300 ml mleka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżka kakao
- tabliczka czekolady
- 3 łyżki mleka
- 100 g posiekanych orzechów
Przygotowanie:
Wszystkie składniki suche: kokos, mąka, cukier, proszek do pieczenia - wymieszać wszystkie składniki razem i zalać je mlekiem. Całość mieszamy łyżką i dzielimy je na trzy części. Do jednej z nich dodajemy kakao i mieszamy :)
Formę w kształcie serca mocno natłuszczamy i posypujemy mąką. Na spód wlewamy dwie części kokosowego ciasta, a na górę część kakaową.
Pieczemy 45 minut w 180 stopniach.
Na przestudzone ciasto wylewamy polewę: czekoladę kruszymy i rozpuszczamy na parze, dolewamy mleko i wsypujemy orzechy. Ciepłą masę wylewamy na ciasto i wyrównujemy całość ;)
Jest pyszne! I najważniejsze, że Mężowi się podobało:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz