poniedziałek, 2 czerwca 2014

Kokosowe serce

Nie ma to jak mały, kokosowy prezent dla Męża ;)

Z okazji wiadomej;)

Wyrób banalnie prosty, a smak pyszny...


Kokosowe serce


Składniki:
  • 115 g wiórek kokosowych
  • 190 g mąki pszennej
  • 200 g cukru
  • 300 ml mleka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżka kakao
Polewa:
  • tabliczka czekolady
  • 3 łyżki mleka
  • 100 g posiekanych orzechów

Przygotowanie:

Wszystkie składniki suche: kokos, mąka, cukier, proszek do pieczenia - wymieszać wszystkie składniki razem i zalać je mlekiem. Całość mieszamy łyżką i dzielimy je na trzy części. Do jednej z nich dodajemy kakao i mieszamy :)

Formę w kształcie serca mocno natłuszczamy i posypujemy mąką. Na spód wlewamy dwie części kokosowego ciasta, a na górę część kakaową. 

Pieczemy 45 minut w 180 stopniach.

Na przestudzone ciasto wylewamy polewę: czekoladę kruszymy i rozpuszczamy na parze, dolewamy mleko i wsypujemy orzechy. Ciepłą masę wylewamy na ciasto i wyrównujemy całość ;)


 

Jest pyszne! I najważniejsze, że Mężowi się podobało:)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz