Muffiny z borówkami i czekoladą
Składniki:
- 3 szklanki mąki
- 4 jajka
- 1 łyżka proszku do pieczenia
- 25 dag margaryny
- 1 szklanka cukru
- 1 szklanka borówek
- 1 1/4 szklanki mleka
- cukier waniliowy
- 6 kostek gorzkiej czekolady
Przygotowanie:
Margarynę ucieramy z cukrami. Powoli dodajemy po jednym całym jajku. Ucieramy na jednolitą masę. Powoli dodajemy na zmianę składniki suche i mleko.
Do tak przygotowanej masy dodajemy posiekaną czekoladę i borówki. Mieszamy łyżką.
Przekładamy ciasto do foremek na muffiny i pieczemy 25-30 minut, aż będą złote, w 180 stopniach.
Gotowe można posypać cukrem pudrem lub nie ;)
Z tej porcji wychodzi około 35 babeczek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz