środa, 18 czerwca 2014

Soczysta wątróbka

Po krótkiej przerwie czas wrócić od gotowania w lawendowej kuchni :) Od dwóch tygodni powiększyła się liczba domowników do nakarmienia ;) Szkoda, że nasz synek jak na razie je tylko mleczko ;)

Za to pozostali mogą się delektować tym razem najprostszą wątróbką na świecie :)


Soczysta wątróbka


Składniki:
  • wątróbka
  • łyżeczka masła
  • woda
  • sól
  • suszona pietruszka
  • świeża bułeczka

Przygotowanie:

Wątróbkę dokładnie myjemy pod bieżącą wodą i oczyszczamy z wszystkich błonek. Kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy na rozgrzaną na patelni wodę. 
Dusimy z obu stron, a następnie dodajemy masło. Delikatnie podsmażamy i solimy. Po wyłożeniu na talerz posypujemy delikatnie suszoną pietruszką.

Tak przygotowaną wątróbkę podajemy ze świeżą bułeczką posmarowaną masłem.
Pychota :)




1 komentarz:

  1. Gratuluję powiększenia rodziny :) dawno nie jadłam wątróbki :)

    OdpowiedzUsuń