Świeża rzodkiewka, cebulka, szczypiorek... cóż może być lepszego do takich warzywek?
Oczywiście serek biały!
Miseczka i łyżeczka...a więcej nic nie trzeba :)
Chociaż świeży chlebek, masełko też dobrze będzie smakować!
Wiosenna pasta twarogowa
Składniki:
- 25 dag sera białego
- 10 dag jogurtu greckiego
- świeża cebulka
- 1 ząbek czosnku
- rzodkiewki
- 2 łyżeczki świeżego szczypiorku
- sól morska
- pieprz
- słodka mielona papryka
Przygotowanie:
W miseczce rozdrabniamy serek widelcem i łączymy z jogurtem. Ucieramy wszystko na gładką masę. Cebulkę, rzodkiewkę i szczypiorek drobno kroimy i wrzucamy do serka. Ząbek czosnku przeciskamy przez praskę i doprawiamy solą, pieprzem i papryką.
I gotowe, tylko jeść!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz