środa, 29 kwietnia 2015

Wiosenna pasta twarogowa

Nowalijki już obrodziły, więc nadszedł czas zbiorów ;)
Świeża rzodkiewka, cebulka, szczypiorek... cóż może być lepszego do takich warzywek? 
Oczywiście serek biały!
Miseczka i łyżeczka...a więcej nic nie trzeba :)
Chociaż świeży chlebek, masełko też dobrze będzie smakować!

Wiosenna pasta twarogowa



Składniki:
  • 25 dag sera białego
  • 10 dag jogurtu greckiego
  • świeża cebulka
  • 1 ząbek czosnku
  • rzodkiewki
  • 2 łyżeczki świeżego szczypiorku
  • sól morska
  • pieprz
  • słodka mielona papryka

Przygotowanie:

W miseczce rozdrabniamy serek widelcem i łączymy z jogurtem. Ucieramy wszystko na gładką masę. Cebulkę, rzodkiewkę i szczypiorek drobno kroimy i wrzucamy do serka. Ząbek czosnku przeciskamy przez praskę i doprawiamy solą, pieprzem i papryką.
I gotowe, tylko jeść!!





 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz