Ja kapustę uwielbiam, ale kapuśniaczki wolę zdecydowanie z mięsem;)
Dla fanów małych przekąsek, no i dla Rafka - miłośnika wszelkich przekąsek...
Kapuśniaczki, ale bez kapusty ;)
Składniki:
Ciasto:
- 50 dag mąki
- 1 margaryna
- 1 szklanka śmietany
- 1 żółtko
- ugotowane mięsko z kurczaka (może być wersja z rosołu;) co kto ma;)
- 20 dag podsmażonych z cebulką pieczarek
- jajko
- sól
- świeżo mielony pieprz
- papryka słodka
Ciasto: Z podanych składników zagnieść ciasto. Gotowe ciasto rozwałkować i wykrawać prostokąty o grubości pół centymetra.
Ciasto zawijać z farszem. Posmarować rozkłóconym jajkiem i posypać czarnuszką, kminkiem lub serem żółtym.
Upiec na złoty kolor i wcinać ;)
Wspaniale wyglądają z tą czarnuszką
OdpowiedzUsuń