niedziela, 3 kwietnia 2016

Kapuśniaczki, ale bez kapusty

Przecież nie każdy musi lubić kapustę w takiej wersji... 
Ja kapustę uwielbiam, ale kapuśniaczki wolę zdecydowanie z mięsem;)
Dla fanów małych przekąsek, no i dla Rafka - miłośnika wszelkich przekąsek...

Kapuśniaczki, ale bez kapusty ;)



Składniki:
Ciasto:
  • 50 dag mąki
  • 1 margaryna
  • 1 szklanka śmietany
  • 1 żółtko
Farsz:
  • ugotowane mięsko z kurczaka (może być wersja z rosołu;) co kto ma;)
  • 20 dag podsmażonych z cebulką pieczarek
  • jajko
  • sól 
  • świeżo mielony pieprz
  • papryka słodka
Przygotowanie:

Ciasto: Z podanych składników zagnieść ciasto. Gotowe ciasto rozwałkować i wykrawać prostokąty o grubości pół centymetra. 
Ciasto zawijać z farszem. Posmarować rozkłóconym jajkiem i posypać czarnuszką, kminkiem lub serem żółtym. 
Upiec na złoty kolor i wcinać ;)





1 komentarz: