Wszystko dookoła jest tak absorbujące, że na włączenie komputera brakuje czasu...
Dobrze, że chociaż zdjęcia robię regularnie:) W kolejce czeka mnóstwo przepisów,
już sprawdzonych :)
Na pierwszy rzut pójdzie rolada ziemniaczana:)
Za oknem brzydko, ale chłodny kefirek i gorąca rolada - mniam!
Rolada ziemniaczana
Składniki:
- 2 wafle
- 500 g ziemniaków
- 50 g pieczarek
- jajko
- mleko
- bułka tarta
- sól
- pieprz
- przyprawa do ziemniaków
Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości. Odcedzamy i tłuczemy. Szybko doprawiamy solą, pieprzem, przyprawą do ziemniaków. Dodajemy do tej masy podsmażone wcześniej pieczarki.
Gorącą masę ziemniaczaną rozprowadzamy na waflach i zawijamy w roladę. Kroimy je na plasterki, obtaczamy w rozkłóconym jajku i mleku oraz obtaczamy je w bułce tartej. Smażymy nasze plasterki na tłuszczu - ja smażyłam na oleju kokosowym, czyli moim nowym odkryciu. Zdrowszy i bezwonny. Mniam!
A do tego maślanka i kolacja, nawet dla zakochanych - gotowa;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz