Do kawy i do herbaty;)
I nawet do dobrego wina pasują - ciasteczka kakaowe.
Rozpływają się w ustach i są tak kruche, że małe łapki nie mogą ich dotykać ;) Zanim trafią do małej buzi zdążą odwiedzić podłogę ;)
Na jeden kęs, ale za to jaki...
Ciasteczka kakaowe
Składniki:
- 30 dag mąki
- 20 dag margaryny
- 10 dag cukru pudru
- 3 żółtka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- kakao (dla koloru i smaku;)
Przygotowanie:
Margarynę z mąką posiekać nożem, dodać resztę składników. Zarobić gładkie ciasto.
Ciasto kakaowe rozwałkować i wykrawać małe ciasteczka (takie na jeden kęs). Upiec w 180 stopniach i wystudzić.
Udekorować polewą i ładnymi ozdobami, mogą być świąteczne ;)
I już można się delektować pysznym kawałeczkiem ciasteczka:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz