czwartek, 9 października 2014

Muffiny z Michałkami

Mała przekąska dla Miłośników Michałków... 
i muffinek ;) Czyli połączone siły smakowe ;)
Na dobry początek weekendu...


Muffiny z Michałkami



Składniki:
  • 250 g margaryny
  • 250 g brązowego cukru
  • kilka kropelek olejku waniliowego
  • 230 g mąki
  • 4 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki kakao
  • 3 łyżki cappuccino 
  • 4 łyżki mleka
  • 10 Michałków

Przygotowanie:

W dużej misce ucieramy margarynę z brązowym cukrem na puszystą masę.
Dodajemy do tej masy jajka i olejek waniliowy, całość miksujemy.
W drugiej misce mieszamy przesianą mąkę, kakao, proszek do pieczenia i cappuccino. 
Suche składniki wsypujemy do masy jajecznej, dolewamy też mleko i całość miksujemy na jednolitą masę. 
Do papilotek wkładamy do 1/3 wysokości ciasta, dajemy pół Michałka i przykrywamy ciastem. 
W 180 stopniach pieczemy 20 minut - do suchego patyczka.

Z tej porcji wychodzi 18 muffinek i są pyszne!







2 komentarze:

  1. z chęcią bym takie muffiny spakowała ze sobą do szkoły :) a zwłaszcza, że jestem ogromną fanką Michałków :D

    OdpowiedzUsuń