poniedziałek, 3 sierpnia 2015

Smażony patison

Sezon na patisony trwa;)
A w tym roku w moim ogródku posiałam patisony...
Co można zrobić ze śmiesznie wyglądających warzyw?
Ja najprościej w świecie je usmażyłam ;)
Można je wtedy zjeść jako dodatek do mięsa lub jako samodzielną przekąskę :)
Znika ekspresowo...

Smażony patison


Składniki:
  • młode patisony
  • jajko
  • mleko
  • bułka tarta
  • pieprz
  • sól
  • olej do smażenia
 Przygotowanie: 

Patisony myjemy i kroimy w plasterki. Jeśli mamy młode patisony nie musimy ich obierać:)  A jeśli nasze patisony są już starsze, trzeba je obrać ;)
Jajko rozkłócamy z mlekiem, dodajemy sól i świeżo mielony pieprz.
Plasterki patisona obtaczamy w jajku i w bułce tartej. 
Smażymy na oleju na złoty kolor ;)






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz