czwartek, 25 września 2014

Drożdżówki z ciasta francuskiego z budyniem

Najszybsze drożdżówki na świecie...
To takie zrobione z gotowego ciasta francuskiego i budyniu. 
Polecam każdemu do spróbowania. A przy minimalnym wysiłku, efekt jest pyszny!



Drożdżówki z ciasta francuskiego z budyniem






Składniki:
  • ciasto francuskie
  • budyń waniliowy 
  • 400 ml mleka
  • 2 łyżki cukru
  • cukier puder
  • owoce

Przygotowanie:


Budyń zrobić w mniejszej ilości mleka, a mianowicie w 400 ml z 2 łyżkami cukru.
Gotowy budyń schłodzić.
Ciasto francuskie kroimy na 8 części. Każdą część wewnątrz nacinamy, nie przecinając ciasta, około centymetr od krawędzi.
Podpiekamy je w piekarniku w 200 stopniach około 10 minut aż będzie złote.
Wyciągamy i środek drożdżówki uklepujemy, po to właśnie nacinaliśmy brzegi:)
Napełniamy je gotowym budyniem i wkładamy do piekarnika na 15 minut. 
Gotowe drożdżówki posypujemy cukrem pudrem i podajemy ze świeżymi owocami - w moim przypadku z granatem;)
Pyszne!










Brak komentarzy:

Prześlij komentarz