Idealna sałatka z gyrosem i mieszanką sałat ;)
Jedzą ją nawet ci, którzy na co dzień zieloną sałatą pogardzają...
Wariacja z sałatą zamiast kapusty pekińskiej jest bardzo smaczna!
Sałatka z gyrosem
Składniki:
- opakowanie miks sałat
- podwójna pierś z kurczaka
- kukurydza
- 5 ogórków korniszonów
- czerwona cebula
- majonez
- ketchup
- ser żółty
- przyprawa kebab-gyros
- pieprz
- sól
Przygotowanie:
Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Podsmażamy ją na oleju z pestek winogron z pieprzem, solą i oczywiście przyprawą kebab-gyros.
Mięso trzeba przestudzić, moje stało całą noc w lodówce, żeby smaki się przeniknęły ;)
Do dużej misy wsypujemy mieszankę sałat, na nią wykładamy przygotowaną wcześniej pierś z kurczaka i polewamy ją ketchupem. Na to wysypujemy odcedzoną kukurydzę, drobno pokrojone ogórki i cebulę. Całość pokrywamy majonezem.
Teraz z naszej sałatki warstwowej zrobimy miks, czyli trzeba całą te sałatkę przemieszać i wstawić na 2-3 godzinki do lodówki.
Gotową do podania posypujemy startym serem żółtym.
I można jeść!!
Pycha!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz