poniedziałek, 1 września 2014

Rogaliki francuskie z czekoladą

Coś na szybko, kiedy goście są już prawie w drzwiach?
Idealnym rozwiązaniem są rogaliki z gotowego już ciasta francuskiego ;)
30 minut i gotowe;)
Dobre na pocieszenie dla tych, co dzisiaj do szkoły... ;)



Rogaliki francuskie z czekoladą






Składniki:
  • opakowanie ciasta francuskiego
  • kilka kostek gorzkiej czekolady
  • żółtko
  • mak
Przygotowanie:


Ciasto wyjąć z folii i radełkiem wycinać trójkąty /nie muszą być równe;/.
U podstawy trójkąta umieścić pół kostki gorzkiej czekolady, zawinąć i dobrze skleić ;) Przecież nie chcemy żeby nasza czekolada pływała po blaszce;)
Posmarować żółtkiem i posypać makiem.
Pieczemy 25 minut w 200 stopniach.

Pychota;)

1 komentarz: