To takie zrobione z gotowego ciasta francuskiego i budyniu.
Polecam każdemu do spróbowania. A przy minimalnym wysiłku, efekt jest pyszny!
Drożdżówki z ciasta francuskiego z budyniem
Składniki:
- ciasto francuskie
- budyń waniliowy
- 400 ml mleka
- 2 łyżki cukru
- cukier puder
- owoce
Przygotowanie:
Budyń zrobić w mniejszej ilości mleka, a mianowicie w 400 ml z 2 łyżkami cukru.
Gotowy budyń schłodzić.
Ciasto francuskie kroimy na 8 części. Każdą część wewnątrz nacinamy, nie przecinając ciasta, około centymetr od krawędzi.
Podpiekamy je w piekarniku w 200 stopniach około 10 minut aż będzie złote.
Wyciągamy i środek drożdżówki uklepujemy, po to właśnie nacinaliśmy brzegi:)
Napełniamy je gotowym budyniem i wkładamy do piekarnika na 15 minut.
Gotowe drożdżówki posypujemy cukrem pudrem i podajemy ze świeżymi owocami - w moim przypadku z granatem;)
Pyszne!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz